Totalt antall sidevisninger

mandag 18. juni 2012

Nok en jobbehelg!!

Også denne helga fikk vi gjordt mye innearbeid på hytta. Det ble en nokså regnfull helg, derfor ingen beising. Med vannvittige "horder" av innpåslitne KNOTT, var det greit å holde seg innendørs.
Vi har lagt gulv i det som skal bli kott, utenfor kneveggen ved det ene soverommet på hemsen.
Kneveggene er ferdig isolert, vi fikk også isolert det som stod igjen p.g.a. den "lille" utfordringen vi hadde, ( mellom hemsgulv og det overbygde taket), dette løste seg greit.
Vi har plastet ferdig taket nede.
Alle veggene nede er nå ferdig lektet.
Steinar og Bjørn-Erik innviet hemsen ved å overnatte der fra lørdag til søndag. Den første natten i hytta vår gikk veldig greit, og begge to fikk en god natts søvn.
Vi er godt fornøyde med å ha fått gjordt alt som stod på planen for helga + en god del mer. Mye takket være Bjørn-Erik, som også denne helga ble med og hjalp oss. Sondre Olav hjalp også til på lørdag, med bl.a. å sette på lekter i kneveggene og å isolere disse.











 




























































mandag 11. juni 2012

Beising, isolering & plasting!!

Sist helg var vi igjen på hytta for å jobbe. Inger kom opp på torsdagskveld. På fredag fikk hun beiset nesten ferdig hele vestveggen, før regnet kom i fem tiden.
Lørdagsmorgen kom Bjørn-Erik og Steinar. Det kom mye regn denne dagen, men for våre planer gjorde dette ingenting - vi hadde mye innearbeid å gjøre. Denne dagen gikk med til å isolere. Vi ble ferdige med alle yttervegger, tak og nesten hele etasjeskillet. Vi har litt igjen fordi der har vi en liten utfordring. Snekkerne la furugulvet på hemsen - veldig fint det, men der overbygget over verandaen er, burde de ha isolert. Det blir skikkelig "knotete" for oss å komme til. Vi må dytte isoleringen flere meter innover mellom overbygg og gulv. I det ene skiktet står det i tilegg en rekke med spiker som vil bremse på og rive i stykker isoleringen.
På søndag begynte vi å plaste nede - det gikk unna - vi ble ferdige med alle veggene og fikk begynt på taket.
Vi har fått ryddet litt både utenfor og inni hytta, så containeren begynner å fylles opp. Det er mye hyggeligere å jobbe når det er ryddig rundt oss.
Neste helg er planen å legge gulv der hvor vi skal lage kott utenfor kneveggene på hemsen. Deretter skal kneveggene isoleres. Blir det fint vær vil det helt sikkert også bli noe beising.














Isolering av etasjeskillet.

Denne utfordringen skaper litt hodebry....

Ferdig isolerte vegger og tak og ferdig lagt furugulv på hemsen.













Plasting av vegger, dette er fra kjøkken/spisestuedelen.

lørdag 2. juni 2012

Overtagelse av hytta!!

I går, fredag 1. juni overtok vi hytta vår. Da var det overtagelsesmøte med Familiehytta AS, og vi fikk overrakt nøklene til hytta. Vi er veldig fornøyde med den jobben som snekkerne har gjordt. Fra nå av er det i hovedsak vår oppgave å få hytta vår ferdig. Steinar er i gang med å isolere ytterveggene nå i helga. Det blir nok mye helgejobbing på Solliheia framover. Vi håper å få på plass alle deleveggene, slik at elektrikkeren kan komme før ferien.