Totalt antall sidevisninger

mandag 27. august 2012

Masse avrettingsmasse!!

Sist helg var det først og fremst avretting av gulvene på badet og i entreen som stod på programmet. Vi syntes det var utrolige mengder med Hey`di Basic Pluss, som ble beregnet å måtte til da vi handlet. Hele 24 sekker à 20 kilo gikk med til 13 kvadrat gulv, det holdt akkurat. Steinar hadde en tøff jobb med å hente vann, blande og bære inn avrettingsmassen.
På søndag var gulvene herdet og da ble det skrudd på gipsplater nederst på veggene på badet. Vi skal ha en fliskant nederst på veggene - under Fibo Trespo platene.
Taket på badet fikk to strøk med lakk - det ser bra ut.
Inger har beiset videre på veggene, nå er ett soverom ferdig og i det neste er vi omtrent halvveis.
Vi har endelig, etter nok en fargeprøve, funnet fram til fargen vi skal ha på veggene i stua og kjøkkendelen. Det blir Tyrilins "Varde" - den er grå-brun og ikke for mørk.
De mindre rommene nede, som kleskott, bod og toalett, skal beises med Ladys farge; "Zen sand".
Det blir italienske marmorfliser både på kjøkkenet og på gulvet på badet. Flisene til kjøkkenet går i grå-brune fargetoner og er 10x10 cm, mens flisene til badet er 20x20 cm og er grå-sorte.
Nå er hele gangen mellom soverommene og stua ferdig panelt, så da er den også klart for beising.
Det siste vi gjorde, også denne helga, var å igjen prime gulvene på badet og i entreen.




mandag 20. august 2012

Hyttebygging er både slitsomt & gøy!!

I helga kom vi noen skritt videre og det er gøy å se hvordan hytta begynner å ta form innvendig. Vi hadde en skikkelig laaaaang arbeidsdag på lørdag og var ordentlig slitne på slutten. Begynte kl. 8.00 og var ikke nede igjen på hytta til Ingers foreldre før kl. 19.30. Etter en deilig middag med biff, sopp, smørstekt asparges & fløte poteter var det "natta" allerede kl. 21.30.
Inger har fått beiset nesten alle veggene på vårt soverom. Først måtte det støvsuges for så å tørke godt over all veggpanelen med en tørr klut. Det tar tid å beise; beisen strykes på med pensel på to panelbord av gangen for deretter å tørkes av med lofri klut eller tørkepapir. Begynte først med kluter, men beholdningen ble etterhvert oppbrukt. Fant ut at tørkepapir fungerer bedre, men det kommer til å gå med mange tørkeruller (passer bra for barnehagen som trenger tomme tørkerullholdere). Er fornøyd med fargen, Tyrilins "Skumring", selvom det blir sjateringer i fargen på noen av panelbordene. Synes det ser ut som naturlig eldet tre.
Steinar har panelt den lille boden - "kleskottet", den ene veggen hvor sikringsskapet er måtte først fores ut. Han fikk også panelt omtrent halve gangen mellom stue og soverom.
Steinar har måttet trå til med isolering av delevegger -siden Inger var opptatt med beising....
Vi har begynt arbeidet med å sette opp takpanel på det ene soverommet på hemsen.
Det siste vi gjorde etter å ha ryddet, sopet og støvsugd, var at Steinar fikk primet golvene på badet og i entreen. Da er det klart for at elektrikerne kan komme og legge varmekabler, fohåpentligvis i løpet av denne uka, så vi kan legge på avrettingsmasse til helga.
I dag har jeg, Inger, hentet hjem flisene vi skal ha på kjøkkenveggen mellom overskap og underskap. Det er Italienske marmorfliser - Arpa Stone, fargen går i brun/grå toner og heter "Fantastic Brown". Flisene er 10 x10 cm og vi synes de er kjempefine. Jeg har også bestilt stoffprøver, siden vi skal trekke om noen av møblene vi skal ha i stua.


onsdag 15. august 2012

Paneling!!

Sist helg ble en helg med mye paneling.
Vi fikk panelt ferdig taket i stua, det var likevel ikke nødvendig å vente til stålpipa er på plass.
På soverommet vårt ble vi ferdig med å panele veggene, rakk det akkurat før vi gikk tomme for spiker til spikerpistolen.
Vi har ryddet unna mye som har stått lagret i stua. Alle dører, dørkarmer og foringer er nå plassert på det store kottet. Foreløbig er pallen med gulvbord fin å bruke som arbeidsbord, men den må også flyttes når vi skal begynne arbeidet med peisovn og pipe.
Alt som var igjen av takpanel er nå flyttet opp på hemsen - det ble mer plass og en god del ryddigere på stua.
Fibo Trespo platene til badet er kommet i hus. Siden vi ikke får bruk for hverken gipsplatene eller sponplatene på badet, har vi valgt å sette opp gips bak panelen på veggen mellom soverom og toalett. Tenker at dette kan være mer hyggelig for både de som er på soverommet og de som er på besøk på toalettet. Vi skal og sette opp gips bak skiferpanelen som vi skal ha bak peisovnen. Sponplatene har vi brukt på tak og vegger i uteboden.
Vi fikk hjelp av bror, Einar, med pappa Trygves gamle traktor, til å vinsje opp tømmerstokkene, så nå ligger de lett tlgjengelg for kubbing og kløyving. Einar sagde og ned den siste furua som vi ville ha bort.
Nå til helga skal taket på badet lakkes og vi må gå på med tre støk før det vil være bra nok. Vi har valgt halvblank trestjerners gulvlakk. Beis til veggene på soverommet vårt er også kjøpt inn, regner med at dette kommer til å bli typen vi bruker ihvertfall på alle soverom. Vi endte til slutt opp med Tyrilins "Skumring", er litt engstelig i forhold til om vi blir fornøyde, men krysser fingrene for at dette blir bra.
Gulvene på badet og i entreen skal primes, før vi legger på avrettningsmasse.




onsdag 8. august 2012

Vi bygger rom for rom!!

En liten oppdatering fra siste helgs arbeidsøkt på hytta. Det var paneling av vegger, isolering av delevegger og beising av vindskier som sto på agendaen.
Det første som ble gjordt var å beise vindskiene på endeveggene .I tillegg gikk enda en stor furu over ende og dermed står det bare en igjen som skal felles før vi er helt fornøyde. Nå har vi en jobb med å skjære trærne i kubber og kløyve disse, men så vil vi da også ha mye ved som vil komme godt med.
Resten av helga har vi fått panelt veggene i det største kottet, på doen og har kommet et godt stykke på vei med vårt soverom.
Etterhvert som panelen kommer på plass på den ene siden, isolerer vi fra den andre siden.
Vi er i utprøvningsfasen/diskusjonsfasen rundt fargevalg av beis til panelen på veggene i de ulike rommene. Ser at det helt klart er lurt å prøve ut på den panelen vi setter opp, siden vi erfarer at det kan være ganske store forskjeller fra både fargekart og prøver på annet matriale. Vi har egentlig bestemt oss for Tyrilins "Stubbe" til stue og kjøkkendel, men synes den blir litt for mørk når vi prøver den ut på vår panel. Ladys "Valnøtt" synes vi blir for brun. Til de andre rommene er Laydys "Divved" og "Zen Sand" og Tyrilins "Skumring" med i diskusjonen - men vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå.