Totalt antall sidevisninger

torsdag 27. september 2012

Skiferpanelvegg!!

Sist helg var vi, som alle andre helger siden sommerferien, på hytta og jobbet.
Det som stod øverst på prioriteringslista over arbeidsoppgaver, var å sette opp skiferpanelen på veggen i stua - der peisovnen kommer. Vi har brukt skiferpanel av typen "Trysil" fra Stoneart. Vi var litt spente på hvordan monteringsarbeidet ville gå, men det gikk veldig greit. Det er som med alt annet man aldri har gjordt før - at det blir litt prøving & feiling. Det ferdige resultatet er vi godt fornøyde med. På veggen der vi får en overgang mellom liggende furupanel og villmarkspanelen skal vi også sette opp skiferpanel. Tror dette vil bli en fin overgang.
Gulv er lagt i kleskott og på boden.
Alt av panel er nå kommet i hus. Vi har mye liggende i stua - så nå er det trangt og litt kaotisk der, men snart skal panelen på veggene og furugulvet skal legges. En del av veggpanelen tok vi opp på hemsen. Vi løftet den inn gjennom det ene soveromsvinduet oppe. Dette var tungt, selv for tre personer, men nok den enkleste veien å få panelen opp på hemsen.
Ida Karine var med og hjalp mye til, bl.a med å bære inn panel.
Nå til helga starter høstferien og vi skal tilbringe hele uka på hytta. Da håper vi å få gjordt mye.
Vi glemte igjen overføringskabelen til kameraet på hytta, så da får vi ikke lagt inn noen av våre bilder. Legger likevel ved et bilde av skiferpanelen ("Trysil" fra Stoneart) og et av klebersteinsovnen  (Granit Kleber Kube 3).

søndag 16. september 2012

"Skiferpuslespill!!"

Siden Steinar har vært opptatt med å være på jobb på Dyrsku`n i Seljord, er det bare Inger, fra oss, som har vært på hytta denne helga. Hun har likevel ikke vært alene, men hatt selskap av foreldre og svoger Bjørn-Erik.
Denne helgas viktigste oppgave var å få lagt plata med bruddskifer. Den skal være fundamentet for peisovnen. Pappa, Trygve, har hatt oppdraget, med Inger som medhjelper. Det tok mye tid å planlegge, vurdere de ulike platene, plassere, tilpasse, kutte og igjen tilpasse. Å legge bruddskiferen var som å legge ett puslespill - å finne de rette bitene som passer til hverandre. Da vi var fornøyde kunne Trygve gå igang med å lime platene. Vi brukte flislim, men mørtel hadde nok fungert bedre. Vi erfarte at flislimet sugde fast skiferplatene veldig raskt, noe som gjorde justeringer vanskelig. Vi slet skikkelig med å få løftet opp igjen de platene der dette var nødvendig. På søndag ble skiferplata med Oppdal bruddskifer fuget med mørtel. Resultatet er vi veldig fornøyde med. Takk pappa.
Bjørn-Erik kom overraskende oppover denne helga, det var veldig hyggelig. Vi er kjempeglad for den hjelpen han gir oss. Hans besøk resulterte i at nå er taket på loftstua panelt og veggene på kjøkkenet har fått spikerslag som er tilpasset kjøkkeninnredningen.
Gulflisene på badet har fått fuger. Vi valgte en koksgrå farge på fugene. Når marmorflisene blir impregnert og primet vil de få en mørkere farge enn de har nå. Å fuge fliser er en skikkelig "grisejobb". Trygve fuget, mens Inger hadde oppgaven med å vaske flisene rene, noe som tok tid og krevde henting av mye vann.
Neste helg må vi sette opp skiferpanelen på veggen bak der ovnen kommer. Vi tror skiferpanelen av typen "Trysil" fra Stoneart, vil passe fint til bruddskiferen og til Klebersteinsovnen. Vi må også få i hus resten av veggpanelen. Blir det tid håper vi å få fuget også gulvet i entreen.


søndag 9. september 2012

Høsten er her!!

Vi merker at høsten begynner å gjøre sitt inntog. Dagene er kortere og kaldere, derfor er det på tide å tenke på at hytta skal varmes opp. Vi har begynt arbeidet med fundamentet og bakveggen der klebersteinsovnen vår skal stå.
Vi har hatt to arbeidshelger siden siste innlegg på bloggen vår - det ble ikke tid til å legge noe inn sist uke.
Forrige helg ble det beiset ferdig på kleskottet, i gangen mellom stue og soverom og en vegg ble ferdig på toalettet. Vi har valgt å bruke Ladys "Zensand" på de små rommene.  Karin (søster/svigerinne) hjalp til med å beise.
Membran ble smørt på baderomsgulvet.
På kleskottet og det ene soverommet ble det plastet, lektet og isolert på gulvene.
Denne helga har vi hatt god hjelp av Ole Raymond som har flislagt badegulv og gulvet i entreen. Vi er kjempefornøyde og takknemlige for jobben han har gjordt.
I stua har gipsplata kommet opp på veggen bak der ovnen kommer til å stå, og denne har blitt primet. På denne skal vi lime skiferpanel av typen "Trysil". Vi har støpt fundament på gulvet foran gipsplata. og primet denne. Vi skal ha en plate med bruddskifer under ovnen. Vi har valgt skifer av typen "Oppdal".
Toalettet er beiset ferdig.
På det ene soverommet er gulvet lagt, det mangler bare den siste tilpasningen ved døren.
Vi har fått inn alt av listverk, oppdaget desverre at en del hadde fått fuktskader. Det var kommet vann inn under presseningen. Noen lengder måtte vi kasere helt, mens andre kappet vi av de partiene som var skadet. Veldig kjedelig!!
Neste helg er det tilpasning og legging av bruddskiferen og fuging av gulvflisene som står på programmet.
Vi har gjordt avtale om at innstaleringen av pipa skal skje i uke 40 - som er høstferien. Før det må da også skiferpanelen være på plass.