Totalt antall sidevisninger

søndag 25. november 2012

Fokus på kjøkken & bad!!

I dag kom snøen til Solliheia, akkurat som værvarslet forutsa. Det kom ikke mye, men nok til at det ble hvitt. Selvom det var grått og fuktig ute, ble det mye lysere med snøen som la seg.
Vi kom opp tidlig på lørdag og nok en gang ble Bjørn-Erik med. Han har vært utrolig grei som har stilt opp og hjulpet oss veldig mye.
På lørdag ble den siste lengden med gulvbord lagt, så da var den milepælen nådd. Men det er mange gulv som skal behandles - og i flere omganger.
Bjørn-Erik gikk løs på badet og fikk montert de siste veggplatene. Han fikk og isolert og satt inn foringer i baderomsvinduet. Vinduene i kjøkkenkroken har også fått foringer. Det blir så mye penere og ser så mye mer ferdig ut med en gang når foringene er på plass.
Inger har vokset veggene på kjøkkenet.
Steinar & Inger skrudde sammen skap til kjøkkeninnredningen "for harde livet" og da vi tok kvelden var det kun to skap igjen å montere. Opphengingen av kjøkkenskapene så vi på som en fordel at Bjørn-Erik var med på.
Søndag gikk, for Bjørn-Eriks del, med til å montere kjøkkeninnredningen på veggene. Han fikk også borret hull i ytterveggen til utluftingen fra vifta.
Inger fuget med silikonmasse mellom gulv og oppkant på badet. Marmorflisene på badegulvet ble også impregnert. Impregneringen påføres med kost og er en spesialimpregnering for marmor.
Vi har igjen flyttet på matrialer som ligger i stua. Nå er det bare villmarkspanelen igjen, men vi tror det var siste gang vi måtte flytte stabler med panel. Det er en deilig følelse å se at det minker på matriallageret, det betyr jo at vi nærmer oss slutten.....
Nå har vi klargjordt plass til å kunne begynne å sette opp vilmarkspanelen i stuedelen.
Rørleggeren har vært og montert varmtvannstanken.
Til neste helg håper vi at elektrikeren har vært på hytta og fått montert utelys, noen taklamper og lagt opp noen kretser. Da kan vi kutte ut byggestrømsboksen, noen av skjøtledningene og få lukket døra ordentlig.





søndag 18. november 2012

Guttehelg!!

Denne helga har det vært Bjørn-Erik & Steinar som har fått "boltret" seg aleine på hytta. De har både jobbet og måttet ordne med maten selv - det er de ikke helt vandt med...
Bjørn-Erik har hatt hovedfokus på badet. Han har fått satt opp baderomsplatene på veggene - så langt vi hadde nok plater. Det viste seg nemlig at vi mangler to Fibo Trespo plater og det var også for lite skruer. Dette må vi ordne før neste helg.
Steinar har lagt gulv i kjøkkenet. Den siste bordlengen inn mot veggen må splittes, dette fikk han ikke gjordt siden saga "tok kvelden". Denne skal nå på reperasjon. Vi håper den er "friskmeldt" før neste helg.
Veggene på det siste soverommet oppe er panelt. Da kan Inger gå på med beisekosten der også til helga.
Guttene fikk så vidt begynt på paneling i trappeoppgangen. Nå er det bare der det gjenstår å panele, bortsett fra villmarkspanelen i stua.
Bjørn-Erik har isolert rundt alle fire vinduene på kjøkkenet med dyttestrie. Da plasten ble tatt bort fra vinduene i spisekroken, fikk man en WOW opplevelse av hvilket panorama vi etterhvert kan sitte og nyte ved spisebordet.


torsdag 15. november 2012

Kjøkkeninnredningen har kommet!!

I dag ble kjøkkeninnredningen levert fra Ikea. Alle eskene er nå lagret på vårt soverom, der må de stå i påvente av at det blir klart for montering. Vi vet det blir mye jobb, men gleder oss til å kunne komme igang med å sette opp kjøkkeninnredningen.
Siden det, til nå, ikke har kommet noe blogginnlegg fra siste helgs arbeidsinnsats, kan det komme med her;
De som var på hytta var; Bjørn-Erik, Ole Raymond og Inger. Guttene la gulv i stue og inn i kjøkken kroken.
Inger beiset den ene veggen på kjøkkenet.
Veggene på vårt soverom og i gangen ble vokset med Tyrilins Interiørvoks. Et produkt som er laget av bivoks og palmevoks. Den er luktfri og enkel å påføre med lofri klut. Veggene får en penere glans og blir lettere å rengjøre.
Behandling av div. lister er en arbeidsoppgave som vil stå på agendaen mange helger fremover. Inger fikk malt et strøk til, med fargen eggehvit, på en del gerikt, hvitbeiset to strøk på noen taklister og beiset en del gulvlister. Vi har valgt å beise gulvlistene i samme farge som veggene, men beiser listene to strøk. Gulvlistene blir til slutt satt inn med samme olje som på gulvene. Taklistene skal få et støk med lakk før de er ferdige til å settes opp.
Nå til helga blir det Steinar som reiser opp for nok en jobbehelg. Inger blir hjemme, det blir første helg helt hjemme siden før sommerferien, for å "lade opp batteriene" til neste helg.





mandag 5. november 2012

Vi kommer stadig litt lenger!!

Denne helga kom vi opp tidlig lørdagsmorgen, kjørte fra Larvik kl. 06.30 og var fremme kl. 08.00. Veldig deilig at det ikke er lengre å reise for å komme på hytta. Med 1 1/2 times reise vil hytta bli brukt også mye i helgene.
Inger & søster, Karin, var bare på dagstur på lørdag, men fikk gjordt mye før de dro hjem igjen på kvelden.
Karin beiset hele loftstua, bortsett fra veggen som ikke er panelt, den som kommer opp fra entreen nede. Hun fikk og malt en del lister.
Inger oljet det siste støket på gulvet i vårt soverom og det første laget med hardvoksolje i kottet.
Sydveggen på kjøkkenet ble beiset.
Alt av listverk ble båret opp på loftstua.
Vi fikk isolert resten av veggene på badet, nå som vi har fått opp panel på motsatt side.
Steinar satte opp panel på de to kortveggene i kjøkkenkroken.
På søndag fikk Steinar plastet, lektet og lagt endel lengder med furugulv i gang & stue.
Vi har kjørt hjem alt av villmarkskledning til veranda rekkverket. Dette må vi lagre i garasjen hjemme over vinteren.
Vi var så opptatte med å jobbe, så vi glemte helt å ta noen bilder denne helga.


Solliheia Hyttegrend er et flott område å bygge hytte på. Her har man fantastisk utsikt, fint turterreng og, på fine dager, mye sol. Det er mange ledige hyttetomter, så for de som kunne være intereserte;
www.solliheia.no/

Utsikt fra Liheia