Totalt antall sidevisninger

søndag 27. januar 2013

En helg med trøbbel på snøføre!!

Vi var klare for å komme noen skritt lengre på hytta i helga ... og en del fikk vi også gjordt. Helga gikk alikevel ikke som den skulle.
Fredagskvelden, på vei ned til middag på hytta til Ingers foreldre, kjørte Inger ut på det glatte snøføret. Heldigvis gikk det greit med Inger, om enn litt skjelven, men det gikk værre med Polo`n. Den har fått seg en skikkelig "trøkk" og må til reparasjon.
På lørdag da vi igjen skulle ned for å spise lunsj, kjørte vi oss ordentlig fast med Qashqai`n . Vi måtte ringe etter drahjelp, da det ikke hjalp å sette på kjettinger.
Mye tid gikk med til å trøble med biler som ikke "likte" seg på det glatte snøføret i helga.
Vi fikk likevel gjordt en del ting som sto på planen.
Steinar fikk tatt ned vifteskapet og demontert bunnhylla -  så kunne skapet komme på plass på veggen igjen og da var det bare å montere ventilatoren.
Inger har satt inn trappevangene med Osmo Hardvoksolje
( farge; "Snø"), vi bruker den samme oljen som på gulvene.
På fredag grunnet Steinar en del dør & vinduslister, disse kunne Inger, på lørdag, pusse for så å grunne 2. strøket og siden male det 1. strøket.
Steinar har begynt å vokse veggene med villmarkspanel i stua.
Inger måtte reise hjem på lørdag, mens Steinar ble over til søndag. Han fikk likevel ikke gjordt noe "fornuftig", siden hodepine & feber forårsaket en tidlig hjemreise.
Med en bil mindre, må vi koordinere mer, men vi tenker oss på hytta neste helg også.



søndag 20. januar 2013

Mor & sønn helg!!

Da har veggene på stua blitt ferdig beiset, så da gjenstår bare å gå over med voks. Er kjempefornøyd med hvordan fargen (Tyrilins "Varde") ble på villmarkspanelen. Vi ønsket oss en grå-brun farge og det ble akkurat slik vi hadde håpet. Bildene gir nok ikke det helt riktige inntrykket av fargen.
Sondre Olav & Inger reiste opp på fredagskvelden, da var det 10*C inne på hytta til Ingers foreldre. Med intens fyring & et visst antall stearinlys fikk vi ganske raskt opp varmen. Sondre Olav tok ansvar på kjøkkenet denne helga og vartet opp med biffmiddag - deilig for mor!!
Tidlig lørdagsmorgen, kl, 7.00, da Inger kom opp på vår hytte, fikk hun et fantastisk skue. Himmelen "sto i brann" før sola kom opp. Resten av dagen fortsatte å være fantastisk; knallblå himmel & strålende sol. Det var veldig kaldt, var en tur på butikken nede i bygda kl 12 og der viste gradestokken -19*C.
Sondre Olav har fått hvitbeiset mange lengder med taklister. Først ett støk, så pussing, så ett strøk til med beis og til slutt ett lakkstrøk.
Etter at Inger var ferdig med veggene i stua, rakk hun å olje noen gulvlister, før vi måtte pakke sammen og "vende nesa" hjemover.





















































søndag 13. januar 2013

Mannfolktur!!

Denne helga har det bare vært Steinar & Bjørn-Erik som har vært på hytta og gjordt en innsats.
Inger har vært på jobbtur.
Guttene har nå begynt på "listejobben", med andre ord så begynner nå taklister, fotlister og gerikt å komme på plass i noen rom. Det ene soverommet og toalettet mangler nå bare hjørnelistene. Badet er helt ferdig. Nå er det igjen plass til å kunne gå løs på å behandle enda flere lister.
Foringer har blitt montert på det siste vinduet på loftet.
To av dørene nede, den inn til det ene soverommet og til toalettet, har kommet på plass.
Steinar hadde med seg en familiekøye som vi har kjøpt og denne er nå montert og står klar på det ene soverommet nede.
Når foringer, lister og ikke minst dører blir montert ser alt så veldig mye mer ferdig og helt ut. Vi er kjempefornøyde så langt.
Inger gleder seg til å komme på hytta neste helg for å se framdriften. Hennes hovedoppgave blir å få beiset overliggerne til villmarkspanelen i stua. Blir det tid, er det alltids noen lister som skal behandles.




søndag 6. januar 2013

Nytt år & ny arbeidsgiv!!



ET RIKTIG GODT NYTT ÅR TIL ALLE DERE SOM FØLGER HYTTEBLOGGEN VÅR!!

Etter en noe lengre pause enn planlagt, har det igjen vært en arbeidshelg på hytta.
Vi hadde planer om å få gjordt en innsats i løpet av romjula, men det satte influensaen en stopper for.
Nå er vi friske og klare for å "trå til" med jobbing på hytta.
Inger kom opp på fredagskvelden og klokka ble nærmere tolv før hun gav seg. Da hadde det ene soverommet fått voks på alle veggene og gulvet hadde fått det siste strøket med olje. Veggen mellom kjøkken og stue var isolert. Det som var igjen å beise av vegger på det siste soverommet oppe var også gjordt. Siden det ble så sent, overnattet hun på Solliheia, dette ble første natt på vår egen hytte for Inger.
Lørdagsmorgen startet Inger tidlig og var godt i gang da Steinar og Bjørn-Erik kom.
Guttene har hatt fokus på villmarkspanelen i stua. Denne jobben ble de ferdige med før de kunne reise hjem på søndag. Det er litt jobb å få tilpasset de ulike lengdene med overliggere - alle er jo helt forskjellige i bredde.
I og med at villmarkspanelen er kommet på plass, er vi også helt ferdig med all paneling og en ny milepæl er nådd.....
Av annet som har blitt gjordt i helga er lakking av en god del taklister, beising av fotlister, beising av veggene i trappeoppgangen og beising av underliggere til villmarkspanelen i stua.
I dag søndag har det vært skikkelig "påskevær" på Solliheia. Sol, blå himmel, snø & plussgrader. Vi gleder oss til vi "bare" kan sitte i solveggen  og nyte hyttetilværelsen.