Totalt antall sidevisninger

mandag 25. februar 2013

Et snev av vinterferie!!

Forrige uke var det vinterferie for ungene, men ikke for oss voksne som ikke er lærere.... Inger tok likevel ut litt avspasering. Hun, Ida Karine, Ida Karines venninne & kanin reiste opp på hytta torsdagsettermiddag. Vi bor fremdeles på hytta til Ingers foreldre, men nå nærmer det seg at vi ordentlig kan ta i bruk vår egen hytte.
Jentene har kost seg med uteaktiviteter hver dag; bygging av snøhuler, turer på langrennski, en dag i slalombakkene på Gautefall og snøskuterkjøring.
Vi voksne har stått på for å komme noen skritt nærmere målet om ferdig hytte.
Flere vindus/dørlister ble malt.
Trappetrinnene ble ferdig lakket.
Kjøkkeninnredningen begynner å nærme seg "ferdigstillelse"; komfyren er på plass, de fleste skap/ skuffefronter er montert og gipsplaten som kommer bak flisene er kommet opp.
Alle dører nede ( bortsett fra glassdøra fra entreen) er kommet på plass.
Vinduene i spisekroken har blitt listet.
Bjørn-Erik har også fått satt opp både fotlister, dørlister og hjørnelister i flere andre rom. Så nå er det en del rom som er helt ferdige.
De "nye" rammemadrassene som vi skal ha på soverommene på loftet, har kommet i hus.
Inger hadde planer om å olje det andre soverommet på loftet, men dessverre oppdaget hun at også her ble det hvite flekker da oveskytende olje ble tørket av. Flekkene synes ikke før etter at oljen er påført. Det betyr at vi må slipe ned gulvene i hele loftsetasjen. Veldig kjedelig!! Årsaken til flekkene ligger mest sannsynlig i at vi hadde lagt på en for dårlig beskyttelsespapp. Så det er helt klart viktig å innvestere i en skikkelig plastbelagt gulvpapp.
Elektrikkeren har fått montert alle taklamper, brannvarslere og nesten alle veggpunkter. Nå gjenstår stort sett bare å få på plass alle takspottene.


fredag 22. februar 2013

Innkjøp av flotte rammemadrasser

Så var rammemadrassene til soverommene på hemsen på plass. KNA Scandic hotel skal renovereres, og de selger derfor ut flotte rammemadrasser til 500.- pr.stk. Steinar og Sondre Olav satte kursen mot Oslo og kjøpte 4 stk 90 x 200 cm. Rammemadrassene hadde vært godt beskyttet av trekk og overmadrass,  og så egentlig veldig fine ut. Overmadrassene valgte vi ikke å ta med oss. Her velger vi heller å kjøpe oss nye og ubrukte.

torsdag 21. februar 2013

Innkjøp av sofa til stua på hemsen

Mye fint å kjøpe på Finn.no. Denne sofa`n fra Living  kjøpte vi fra en kar på Sinsen. Han bodde selvfølgelig i 5 etg. og leilighetskomplekset var uten heis. Så her fikk Steinar både trimmet og svettet lit.
Den vil passe perfekt i stua på hemsen. Hvorfor kjøpe dyrt, når du kan handle bra og billig. Steinar prutet som vanlig og dermed sparte vi noen ekstra hundrelapper...

søndag 17. februar 2013

Vann i kranene!!

Nå har rørleggeren sluttført sitt arbeid på hytta vår og med det, er det vann i alle kraner. Rørleggeren har byttet servantskapet på badet - det vi hadde bestilt i sort farge, men som var blitt innstalert i hvitt. Vi er veldig fornøyde med slik det har blitt. Speilet er på plass over vasken, så nå mangler bare lysarmaturet.
Opplegget med vanntank, elektrisk pumpe og i tillegg varmtvannstank, tar mye plass og er ikke noe estetisk vakkert å ha på badet. Dette er hva som kreves for å få vann i dusj og div. kraner - siden vi ikke har innlagt vann. Hadde vi visst hvor mye utstyr og plass dette vannsystemet krever, hadde vi helt sikkert laget et teknisk rom. Vi kommer nok til å lage en avskjerming på en eller annen måte. Nå skal det sies at dette kan være en midlertidig løsning, siden det etterhvert kan bli aktuelt å legge inn vann.
Denne helga har Inger fått grunnet og malt en del dør/vinduslister.
Trinnene til trappa har blitt beiset med Tyrins interiørbeis "Skumring" (samme farge som på veggene i entreen). Den ene siden av alle trinnene rakk hun også å gi et strøk med lakk - Trestjerners gulvlakk Silkematt.
Inger begynte også på jobben med å olje gulvet på det ene soverommet på loftet. Desverre oppdaget hun raskt at det kom fram ganske mange "hvite flekker" når den overflødige oljen ble tørket av. Resten av gulvet fikk defor en omgang med trerens, men skepsisen er stor i forhold til om det var dette som skulle til. Svaret får vi neste gang vi er på hytta. Lurer veldig på hva dette problemet kan komme av og hva vi eventuelt må gjøre om ikke flekkene forsvinner med trerens.
Nå til uka skal elektrikeren komme for å blandt annet å montere det gjenstående av takbelysning og
el-punkter.
Inger reiser opp igjen allerede på torsdag. Det er vinterferie og skolefri, så da fylles bilen med unger og kjæledyr for en langweekend med både hygge & hyttebygging.


mandag 11. februar 2013

Enda litt nærmere målet!!

Denne helga var det Bjørn-Erik & Steinar som fikk gjordt en god innsats på hytta.
Først og fremst var fokuset rettet mot kjøkkeninnredningen og monteringen av benkeplatene. For at rørleggeren skal kunne komme og gjøre seg ferdig, måtte oppvaskkummen komme på plass. I utgangspunktet var det en selvfølge at vi skulle ha heltre benkeplater på hytta - naturlig & ekte... Vi endte alikevel til slutt opp med benkeplater i laminat, nærmere bestemt typen; "Prægel svart steinmønstret" fra Ikea. Fargemessig var det ingen heltreplater som passet godt til vegger og fliser, men samtidig var også prisen av avgjørende betydning. En laminatplate som må speseialtilpasses koster en 1/3 av prisen til en tilsvarende i heltre. Med laminatplater slipper vi vedlikehold med oljing og bekymring for merker og flekker.
 I tillegg ble ventilatorrøret montert. Over veggskapene har vi valgt å bygge ut veggen for å skjule ventilatorrøret. Det dreier seg kun om en lengde med veggpanel, men det har mye å si på helhetsinntrykket - synes vi. Alle veggskap har fått påmontert dører og knotter og hyllene i skapene er på plass.
En god del lister var klare til montering og dette ble også gjordt. Først fikk alle vinduene i stua foringer, så kom vinduslistene på plass - og det ble bare så fint!!! I flere rom har det kommet opp taklister, noen flere vinduer er ferdig listet og noen flere lengder med fotlister ble montert.
Guttene var godt fornøyd med helgas innsats - og med god grunn.
Nå må vi få bestilt resten av taklampene, slik at også elektrikerne kan komme og gjøre seg ferdige. Synes det er vanskelig å finne taklamper til soverommene som faller i smak, men må bare ta en avgjørelse raskt.
Neste helg er det Ingers tur til å dra på hytta - og der venter en ny runde med behandling av lister. Har og tenkt å begynne å behandle trinnene til trappa. De skal få samme farge som veggene, men må i tillegg få noen lakkstøk.




søndag 3. februar 2013

Voksing & listing!!

På torsdag, sist uke, skulle benkeplatene til kjøkkeninnredningen leveres på Solliheia. Lastebilen fra Bring kom ikke opp siden veien ikke var brøytet. Benkeplatene ble derfor midlertidig lagret på Joker Tørdal. Vi måtte innom og hente disse på vei opp lørdagsmorgen.
Denne helga var det første gang vi overnattet sammen på hytta vår. Vi testet ut hyttelivet før blandt annet tv, komfyr og vann i rør har kommet på plass. Lørdagskveldens underholdning ble P4 musikk på radio, gourmetmenyen bestod av Fjordlands karbonader m/ poter (oppvarmet på lånte kokeplater) og kveldsbadet... hoppet vi over....
Inger var først oppe søndagsmorgen, etter en ikke altfor god natt i den 120 cm brede underkøya - litt trangt for to voksne personer... Det var et flott syn som møtte Inger gjennom vinduene i stua/kjøkkenet. For en slik soloppgang er det verdt å stå opp tidlig.
Ingers hovedoppgaver denne helga har vært å behandle lister av ulikt slag og på ulike måter. Det har gått både i beising, maling, pussing, oljing og lakking.
Steinar har vokset vegger. Nå er stue, det ene soverommet på loftet og entreen ferdig behandlet med Tyrilins Interiørvoks.
Steinar har og fått montert og satt på plass alle skuffer og rondeller til benkeskapene på kjøkkenet.