Totalt antall sidevisninger

lørdag 5. mai 2012

Eksteriør beis!!

Vi har kommet fram til hvilken farge og hvilken type beis vi vil ha til den utvendige beisingen. Vi har hele tiden ønsket oss en mørk farge, men ikke helt svart. Valget falt etterhvert på fargen; SETERBRUN. Staffasje kommer til å bli beiset hvitt. Etter litt "fram & tilbake" har vi blitt enige om å gå for BUTINOX oljebeis. Vi vurderte også Tyrilin tjærebeis, men der er det ikke så mange farger å velge mellom. Dessuten er dette en tjærebeis som kan lukte litt. En annen negativ side ved å eventuelt velge tjærebeis er at vi da ikke har mulighet til å senere gå over på en annen type beis.
Men det STORE spørsmålet nå er; må vi grunne??? Vi ser utfra flere andre hytteblogger at dette ikke blir gjordt, med Butinox oljebeis, men når vi rådfører oss med ulike butikker, så er beskjeden at dette må vi.... Faktasider på nettet om Butinox oljebeis, viser til at det ikke er nødvendig med å grunne. Så hva gjør vi, er veldig usikre - kom gjerne med råd!!!
Planen er at vi skal rekke å få beiset underliggerne, før snekkerne får satt på overliggerne. Da må vi stå parat med beis & kost, så fort vi får beskjed om dette.

1 kommentar:

  1. Heldige dere som er kommet fram til type beis! vi tviler fortsatt ... Heller mer mot Tyrilin, men er enig med deg i at fargeutvalget ikke er så stort.
    Du kan lese mer om mine beis-betraktninger på http://www.byggehytte.com/2012/05/27/beis-valgets-kvaler/

    SvarSlett