Totalt antall sidevisninger

søndag 9. september 2012

Høsten er her!!

Vi merker at høsten begynner å gjøre sitt inntog. Dagene er kortere og kaldere, derfor er det på tide å tenke på at hytta skal varmes opp. Vi har begynt arbeidet med fundamentet og bakveggen der klebersteinsovnen vår skal stå.
Vi har hatt to arbeidshelger siden siste innlegg på bloggen vår - det ble ikke tid til å legge noe inn sist uke.
Forrige helg ble det beiset ferdig på kleskottet, i gangen mellom stue og soverom og en vegg ble ferdig på toalettet. Vi har valgt å bruke Ladys "Zensand" på de små rommene.  Karin (søster/svigerinne) hjalp til med å beise.
Membran ble smørt på baderomsgulvet.
På kleskottet og det ene soverommet ble det plastet, lektet og isolert på gulvene.
Denne helga har vi hatt god hjelp av Ole Raymond som har flislagt badegulv og gulvet i entreen. Vi er kjempefornøyde og takknemlige for jobben han har gjordt.
I stua har gipsplata kommet opp på veggen bak der ovnen kommer til å stå, og denne har blitt primet. På denne skal vi lime skiferpanel av typen "Trysil". Vi har støpt fundament på gulvet foran gipsplata. og primet denne. Vi skal ha en plate med bruddskifer under ovnen. Vi har valgt skifer av typen "Oppdal".
Toalettet er beiset ferdig.
På det ene soverommet er gulvet lagt, det mangler bare den siste tilpasningen ved døren.
Vi har fått inn alt av listverk, oppdaget desverre at en del hadde fått fuktskader. Det var kommet vann inn under presseningen. Noen lengder måtte vi kasere helt, mens andre kappet vi av de partiene som var skadet. Veldig kjedelig!!
Neste helg er det tilpasning og legging av bruddskiferen og fuging av gulvflisene som står på programmet.
Vi har gjordt avtale om at innstaleringen av pipa skal skje i uke 40 - som er høstferien. Før det må da også skiferpanelen være på plass.


2 kommentarer:

  1. Takk for det, men det er mye igjen før vi også kan nyte peiskosen på hytta. Utrolig flott er hytte deres på Gamatun.

    SvarSlett