Totalt antall sidevisninger

søndag 16. juni 2013

En oppdatering!!

Det går litt lenger mellom hver gang vi kommer med oppdateringer på bloggen vår nå. Det er ikke lenger den store framdriften på arbeidsfronten, men vi holder stadig på med ulike små arbeidsoppgaver.
Hytta er i bruk, nesten hver helg. Steinar har i tillegg brukt hytta som "base", når han har jobboppdrag i Telemark.
Forrige helg var det guttetur på hytta for Christoffer & Steinar. Da ble den nye "Vannvogna" montert og utprøvd. Siden vi må hente vann fra vannpost, er det greit med en vogn til å transportere vannkannene i. Den helga fikk også Steinar påført to strøk med hvit beis på en del lister. Guttene slappet av og koste seg på far & sønn - tur.
Denne helga har Ida Karine, Steinar & Inger vært på hytta. Vi har slappet av og kost oss, men også fått gjort noen små arbeidsoppgaver.
Garderobeskapet som vi har kjøpt på finn.no har kommet på plass på vårt soverom. Det var i ubehandlet furu, men Inger har beiset det med Tyrilins interiørbeis farge; "Stubbe". Det er et lite, men greit skap, som passet fint inn.
Steinar har akkurat hatt bursdag og noen bursdagsgaver var tiltenkt hytta. Nye, fine pynteputer "troner" nå på senga vår.
Et bilde av Vebjørn Sand var også en av gavene til Steinar. Bildet heter "Hyttekos" og har fått en fin plass på veggen i gangen ved stua.
Inger har fått beiset de to utebenkene som Steinar laget av rester etter rund stokkene og villmarks kledningen.
De hvitbeisede listene og dørkarmene på loftet har blitt lakket.
Vi har hatt middagsgjester og kost oss ved bålpanna på kveldene. På dagtid har vi gått småturer, blant annet til Sollitjenna og hatt moro med skytekonkurranser.
Det er moro å oppleve dyrelivet på Solliheia på nært hold. Vi har en hare som oppholder seg rundt hytta og stadig får vi nærkontakt med Orrfugl. Sauene er nå sluppet på sommerbeite, så de finner vel snart turen opp på Solliheia - ikke et like velkomment besøk på hyttetomta....




6 kommentarer:

  1. Koselige bilder og tekst! Skapet ble fint! Har beiset/malt en god del furumøbler, og de blir jo nesten som nye! Har ikke prøvd Tyrilin interiørbeis - er den lett å "ha med å gjøre"? Fine bursdagsgaver! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tyrilins interiørbeis er enkel i bruk, men på gammelt treverk kan det noen ganger bli litt ujevnt og vanskelig å tørke beisen godt av. Vi synes bare det gjør skapet mer "eldet" & rustikk. Takk for positive tilbakemeldinger.

      Slett
  2. Så fint det er blitt! Skapet ble jo perfekt til hytta nå!! :-)

    SvarSlett
  3. Ja, vi er veldig fornøyde med skapet, selv om vi kanskje etter hvert må få et som er større.

    SvarSlett
  4. Hei! Så fin hytte dere har bygd. Ser dere har brukt Familiehytta. Vi vurderer å bruke de selv, og lurer på hvilke erfaringer dere har med denne hytteprodusenten? mvh Linn

    SvarSlett
  5. Hei, takk for det. Ja vi er veldig fornøyd med både hytta og leverandøren.
    Hvor skal dere bygge?

    Hilsen Steinar

    SvarSlett