Totalt antall sidevisninger

tirsdag 1. mai 2012

Ei slitsom jobbehelg!!

I dag er det 1. mai, arbeidernes fridag, og vi føler virkelig at det er en velfortjent hviledag for oss i dag. Det har vært noen dager med "råkjør" på hyttetomta vår. Vi startet fredagsmorgen og avsluttet mandagsettermidag. Arbeidsdagene har vært lange - så kveldene har vært korte, det har vært noen slitne kropper som har lagt huene på putene disse kveldene. Vi klarte med "nød og neppe" å bli ferdige til betongen kom mandagsmorgen. Det hadde vi ikke hatt mulighet til å klare uten våre kjære brødres kompetanse og utrolige arbeidsinnsats. En STOR takk til Bjørn-Erik & Einar. Ingers pappa har også bidratt mye. "Uten mat & drikke duger helten ikke", og Ingers mor og Inger har hatt som hovedoppgave å være "forpleiningssjefer". Heldigvis har været, stort sett, vært på vår side disse dagene - litt regn/ litt sol på fredag, strålende vær lørdag og søndag og overskyet på mandag.FREDAG 27. APRIL:


Fredagsmorgen kom Bjørn-Erik og Steinar opp til en ferdig avrettet plate.


Lastebilen fra Bygmakker, Sandefjord er ankommet. På lasset var det L-elementer, isoporplater, armeringsjern, radonduk og div. andre byggematrialer.


Salinger ble bygget i alle fire hjørner.


L-elementene legges. LØRDAG 28. APRIL:


Første lag med isopor legges. Her er også rørleggere fra Drangedal Rørhandel i gang med sitt "rørarbeid", men han på bildet er ingen rørlegger, det er bror, Einar, som merker av hvor sikringsskapet kommer.MYE RØR!!!


På lørdag ble vi ferdige med det første laget med isoporplater og rørleggerne hadde fått gjordt seg ferdige.SØNDAG 29. APRIL:


Her legges radonduken. Dette var et tidkrevende og pirkette arbeid. Det var nøye med gode overlappinger og teiping av skjøter. Rundt alle røroppstikk måtte vi teipe og lime godt, så det ble helt tett.


Siste lag med isoporplater er i ferd med å legges ferdig og vi har begynt å få på plass kamstål og armeringsjern. Vi bygget også kasser til å støpe fundamenter til bærestolper, gravde de ned med isolering i bunn.MANAG 30. APRIL:


Elektrikker fra Austad Elektro legger rør til det elektriske som skal gå i ytterveggene.


Den første betongbilen fra Kvitseid Betong har ankommet. Vi hadde bestilt to lass med betong.


Så er støping av sålen i gang. Båndet på betongbilen hadde god rekkevidde.


Sålen er ferdig støpt....Mens støpen fikk "satt seg", kunne arbeidsfolket ta en velfortjent matpause. Her sitter "grillmester", Trygve og passer bålet - det var grilling av pølser denne dagen.Bjørn-Erik kjører helikopter, for å pusse støpen. Etter dette kunne arbeislaget pakke sammen og reise hjem - slitne, men fornøyde. Ingers foreldre tok på seg jobben med å sope, vanne og dekke til sålen på tirsdag ( i dag, 1. mai).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar