Totalt antall sidevisninger

søndag 16. september 2012

"Skiferpuslespill!!"

Siden Steinar har vært opptatt med å være på jobb på Dyrsku`n i Seljord, er det bare Inger, fra oss, som har vært på hytta denne helga. Hun har likevel ikke vært alene, men hatt selskap av foreldre og svoger Bjørn-Erik.
Denne helgas viktigste oppgave var å få lagt plata med bruddskifer. Den skal være fundamentet for peisovnen. Pappa, Trygve, har hatt oppdraget, med Inger som medhjelper. Det tok mye tid å planlegge, vurdere de ulike platene, plassere, tilpasse, kutte og igjen tilpasse. Å legge bruddskiferen var som å legge ett puslespill - å finne de rette bitene som passer til hverandre. Da vi var fornøyde kunne Trygve gå igang med å lime platene. Vi brukte flislim, men mørtel hadde nok fungert bedre. Vi erfarte at flislimet sugde fast skiferplatene veldig raskt, noe som gjorde justeringer vanskelig. Vi slet skikkelig med å få løftet opp igjen de platene der dette var nødvendig. På søndag ble skiferplata med Oppdal bruddskifer fuget med mørtel. Resultatet er vi veldig fornøyde med. Takk pappa.
Bjørn-Erik kom overraskende oppover denne helga, det var veldig hyggelig. Vi er kjempeglad for den hjelpen han gir oss. Hans besøk resulterte i at nå er taket på loftstua panelt og veggene på kjøkkenet har fått spikerslag som er tilpasset kjøkkeninnredningen.
Gulflisene på badet har fått fuger. Vi valgte en koksgrå farge på fugene. Når marmorflisene blir impregnert og primet vil de få en mørkere farge enn de har nå. Å fuge fliser er en skikkelig "grisejobb". Trygve fuget, mens Inger hadde oppgaven med å vaske flisene rene, noe som tok tid og krevde henting av mye vann.
Neste helg må vi sette opp skiferpanelen på veggen bak der ovnen kommer. Vi tror skiferpanelen av typen "Trysil" fra Stoneart, vil passe fint til bruddskiferen og til Klebersteinsovnen. Vi må også få i hus resten av veggpanelen. Blir det tid håper vi å få fuget også gulvet i entreen.


1 kommentar:

  1. Dette så veldig fint ut!! Kjekt å se, siden det er noenlunde slik vi også har tenkt å ha det rundt ovnen. Nå går det virkelig framover! :-)

    SvarSlett