Totalt antall sidevisninger

søndag 28. oktober 2012

Endelig fyr i peisovnen vår!!

Nå har hytta fått pipe på taket!!
Denne helga kunne vi fyre i Klebersteinsovnen vår for første gang. Nå kan kulda bare komme.... og det har den jo gjordt allerede. Det ble riktig så hyggelig med flammer og varme fra ovnen for oss som holdt på med arbeisoppgaver i stua.
Steinar fikk panelt langveggen og en kortvegg på kjøkkenet denne helga. Han reiste hjem igjen på lørdagskvelden.
Inger har beiset undeliggerne til villmarkspanelen i stua. På søndag ble langveggen på kjøkkenet beiset. Vi har valgt Tyrilins "Varde" i stue og kjøkken.
Gulvet på kottet ble behandlet med dekorvoks.
Gulvene på toalettet og i boden fikk det siste toppstrøket med hardvoksolje.
Noen gulvlister ble også behandlet med olje.
Da er det kun belistning som gjenstår i; entreen, boden og på toalettet.
Tok noen bilder av rørene for utluftingen fra forbrenningstoalettet, som vi som nevnt ikke er noe fornøyde med. Vi mener rørleggeren burde ha brukt sorte rør, som vil gå mer i ett med hytta og omgivelsene.
Neste helg er planen å fortsette med å panele i stue & kjøkken, legge gulv i stue & kjøkken, beise vegger og å sette opp FiboTrespo plater på badet - vi rekker nok ikke alt, men vi har ihvertfall planene klare. Vi går ikke tomme for arbeidsoppgaver med det første.


4 kommentarer:

 1. Så utrolig pent og koselig det er blitt. Helt utrolig hvor langt dere har kommet. Gratulerer så langt. Peisen var kjempe fin!
  - Eileen

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Eileen. Når du er hjemme igjen fra Bali må du jo komme og se hvordan dt har blitt med egne øyne. Du er hjertelig velkommen.

   Slett
 2. Hva har dere festa røret fra doen med oppover veggen? Vi har en midlertidig, noe vaklende løsning med patentbånd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er rørleggeren som har montert røret. Vi vet ikke hva slags fester han har brukt, men de virker solide og røret er stabilt.

   Slett