Totalt antall sidevisninger

søndag 7. oktober 2012

Høstferie!!

Vi har vært på hytta i hele høstferien, og med flere arbeidsdager i strekk, har vi også fått gjordt en hel del. Vi har kommet noen "lengre" skritt videre, men ting tar tid. Dagene på hytta har brakt med seg både skikkelige regnværsdager og nydelig høstvær.
Ungene gjorde en kjempeflott innsats med å kløyve, pakke i sekker og løe ved. Nå har vi et vedlager på ca. 3 favner, som blir godt å ha for kommende vintre.
Første helga i ferien var Bjørn-Erik med og gjorde seg ferdig med å panele takene på hemsen.
Vi har fått fuget flisgulvet i entreen - det var en jobb vi er glade for å være ferdige med. Skikkelig tidkrevende og grisette var det.
Entreen er nå panelt og ferdig beiset, også her har vi valgt Tyrilins interiørbeis "Skumring". Da er dette rommet klart for belistning.
Vi har lagt furugulv på fem rom - toalettet, boden, kleskottet og de to soverommene nede.
Toalettet og vårt soverom har også blitt behandlet med Osmo Dekorvoks "Snø"- dette gir et hvittet preg på gulvene. Er kjempefornøyd med resultatet, det er tungt, men enkelt å påføre voksen. Dekorvoksen fra Osmo er ikke et rimelig produkt, heller kjempedyrt - en 3 liter koster 1.399.-, men skal være veldig drøy. Man beregner at en 3 liter holder til ca. 50 kvm. Som et 2. strøk skal vi gå på med Osmo Hardvoks, antakelig silkematt.
Peisovnen er på plass - det var veldig gøy å se hvor fint den passet inn, både i farge og størrelse. Vi fikk ikke montert pipa, men satser på at det skjer neste helg. Vi har fått spesial tilpasset ovnen slik at pipeuttaket kommer på toppen av ovnen og ikke bak. Diameteren på uttaket var mindre enn det pipemontøren hadde beregnet, slik at han må skaffe en annen overgang.
Vi har begynt å behandle lister, både beising av noen fotlister og grunning av noen vindus- og dørlister er blitt gjordt.
Det ene soverommet på hemsen er ferdig panelt, da er det bare å gå på med interiørbeis på veggene der også neste helg.
Steinar har sovet de fleste nettene på vår hytte, men det begynner å bli kaldt, så det skal bli godt å få på plass pipa. Med mulighet til å få mer varme i hytta, vil nok flere også kunne tenke seg å overnatte . Vi er veldig heldige som har hytta til Ingers foreldre å bo i - den er god og varm...
I neste uke har vi gjordt avtale med rørleggeren om å komme og montere forbrenningstoalettet, så da blir alt så mye enklere....
Vi har fått låne en hybelkomfyr som skal være med oppover neste helg. Så da blir det ikke bare grilling ute fremover.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar