Totalt antall sidevisninger

søndag 3. februar 2013

Voksing & listing!!

På torsdag, sist uke, skulle benkeplatene til kjøkkeninnredningen leveres på Solliheia. Lastebilen fra Bring kom ikke opp siden veien ikke var brøytet. Benkeplatene ble derfor midlertidig lagret på Joker Tørdal. Vi måtte innom og hente disse på vei opp lørdagsmorgen.
Denne helga var det første gang vi overnattet sammen på hytta vår. Vi testet ut hyttelivet før blandt annet tv, komfyr og vann i rør har kommet på plass. Lørdagskveldens underholdning ble P4 musikk på radio, gourmetmenyen bestod av Fjordlands karbonader m/ poter (oppvarmet på lånte kokeplater) og kveldsbadet... hoppet vi over....
Inger var først oppe søndagsmorgen, etter en ikke altfor god natt i den 120 cm brede underkøya - litt trangt for to voksne personer... Det var et flott syn som møtte Inger gjennom vinduene i stua/kjøkkenet. For en slik soloppgang er det verdt å stå opp tidlig.
Ingers hovedoppgaver denne helga har vært å behandle lister av ulikt slag og på ulike måter. Det har gått både i beising, maling, pussing, oljing og lakking.
Steinar har vokset vegger. Nå er stue, det ene soverommet på loftet og entreen ferdig behandlet med Tyrilins Interiørvoks.
Steinar har og fått montert og satt på plass alle skuffer og rondeller til benkeskapene på kjøkkenet.


7 kommentarer:

 1. Så fint det blir, og for en nyyyydelig soloppgang!
  Var det mye arbeid å vokse veggene, og ble det såpass mye finere at det er verdt arbeidet? Jeg tenker også på å vokse panelet, men ser for meg at man er rimelig metta etter å ha beiset alle veggene...
  Men ser for meg at det gjør den siste «finishen» :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å vokse veggene går mye raskere enn å beise. Det er ikke en veldig morsom jobb å gjøre, men motivasjonen er at jo, det blir en finere glød & glans på panelet. Vi ser veldig forskjell på voksa & uvoksa vegger. Så jeg anbefaler deg å gi veggene en omgang med voks.

   Slett
 2. Så flotte bilder av soloppgangen! Vel verdt å stå opp tidlig for, ja! :) Tenker det er godt å ha kommet så langt som dere har gjort!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Gleder meg til jeg bare kan stå opp, sette meg ved langbordet med kaffekoppen - og nyte soloppgangen.

   Slett
 3. Jeg må spørre for å lære.. Hvorfor vokse når det allerede er beiset?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tyrilin Interiørvoks
   Produkttype:

   Tyrilin Interiørvoks er en ren bivoks til innendørs bruk. Benyttes som etterbehandling på Tyrilin Interiørbeis. Tyrilin Interiørvoks vil gi dypere lød og fargespill i treverket, motvirke uttørking, samt lette renholdet. Interiørvoksen er nærmest luktfri og tørker hurtig.


   Slett