Totalt antall sidevisninger

søndag 7. april 2013

Det begynner å ordne seg!!

Denne helga har Bjørn-Erik & Steinar fått regjere aleine på Solliheia.
De har fått gjort mye, men har også kunnet nyte hyttelivet på kveldene. Det er kos med fyr i peisen & noe godt i glasset!!
Det største og viktigste framskrittet som ble gjort denne helga, var at trappa til loftet kom på plass. Det var en nokså enkel jobb å montere vanger og trinn. Trappa passet fint inn, det var ikke nødvendig med noen ekstra tilpasninger. Fargemessig synes vi også at trappa ble kjempefin.
Steinar har fått gjort ferdig jobben med å få på plass flisene over kjøkkenbenken. Det bød på problemer å få skjært ut hull til el-kontaktene, både amatører og proffe på fagområdet; flislegging, fikk brynet seg sist uke. Disse italienske marmorflisene som vi har valgt å bruke er sprø på grunn av liten brenningstid, de sprekker derfor lett. Det gikk allikevel bra til slutt og nå er flisene ferdig fuget. Nå gjenstår bare et par omganger med marmorimpregnering.
Nå begynner det å bli mer og mer ferdig i kjøkkenkroken, for både vinduslister og taklister er på plass. Soklene til kjøkkeninnredningen er også ferdig montert, men ennå mangler litt "småtteri" før alt er helt ferdig.
Døra inn fra entreen har blitt montert. Vi er glade vi valgte å gå for dør mellom entre og den "lange" gangen. Den holder kulda ute og varmen inne for første etasje. At det ble en dør med glassvindu var viktig i forhold til lyset.
Noen flere dørforinger og lister har kommet opp på sine riktige plasser.
Nå er lageret med ferdig behandlede lister mer eller mindre tomt, så nå må vi ta fram beise & male kostene igjen. Til helga er vi klare for en ny arbeidsøkt.


2 kommentarer:

  1. Dette ser veldig bra ut :-) Hva har dere behandlet trappen med? Og hvilken farge? Vi skal også snart i gang med montering av trapp og er veldig usikker hva vi skal gjøre med den. Men jeg syns deres trapp var veldig fin :-) hilsen www.steinbu.com

    SvarSlett
  2. Takk :) Trappetrinnene er først beiset med Tyrilins interiørbeis "Skumring", så har trinnene fått to strøk med Trestjerners gulvlakk, silkematt. Trappevangene er oljet ett strøk med Osmo dekorvoks farge; "Snø". Vangene har til slutt fått ett toppstrøk med Osmo fargeløs hardvoksolje.

    SvarSlett