Totalt antall sidevisninger

mandag 25. februar 2013

Et snev av vinterferie!!

Forrige uke var det vinterferie for ungene, men ikke for oss voksne som ikke er lærere.... Inger tok likevel ut litt avspasering. Hun, Ida Karine, Ida Karines venninne & kanin reiste opp på hytta torsdagsettermiddag. Vi bor fremdeles på hytta til Ingers foreldre, men nå nærmer det seg at vi ordentlig kan ta i bruk vår egen hytte.
Jentene har kost seg med uteaktiviteter hver dag; bygging av snøhuler, turer på langrennski, en dag i slalombakkene på Gautefall og snøskuterkjøring.
Vi voksne har stått på for å komme noen skritt nærmere målet om ferdig hytte.
Flere vindus/dørlister ble malt.
Trappetrinnene ble ferdig lakket.
Kjøkkeninnredningen begynner å nærme seg "ferdigstillelse"; komfyren er på plass, de fleste skap/ skuffefronter er montert og gipsplaten som kommer bak flisene er kommet opp.
Alle dører nede ( bortsett fra glassdøra fra entreen) er kommet på plass.
Vinduene i spisekroken har blitt listet.
Bjørn-Erik har også fått satt opp både fotlister, dørlister og hjørnelister i flere andre rom. Så nå er det en del rom som er helt ferdige.
De "nye" rammemadrassene som vi skal ha på soverommene på loftet, har kommet i hus.
Inger hadde planer om å olje det andre soverommet på loftet, men dessverre oppdaget hun at også her ble det hvite flekker da oveskytende olje ble tørket av. Flekkene synes ikke før etter at oljen er påført. Det betyr at vi må slipe ned gulvene i hele loftsetasjen. Veldig kjedelig!! Årsaken til flekkene ligger mest sannsynlig i at vi hadde lagt på en for dårlig beskyttelsespapp. Så det er helt klart viktig å innvestere i en skikkelig plastbelagt gulvpapp.
Elektrikkeren har fått montert alle taklamper, brannvarslere og nesten alle veggpunkter. Nå gjenstår stort sett bare å få på plass alle takspottene.


4 kommentarer:

 1. Skal sjølv snart starte å behandle gulvet vårt. Men frykter sjølvklart slike flekker og dårlig resultat.. Har de nokre tips til framgongsmåte? Kva type golvpapp har de brukt? Er det noko som har trukke gjennom pappen som lagar disse flekkane?

  Det er iallefall ei nydelig hytte de har fått! Sikkert kjekt å begynde å sjå enden :)

  SvarSlett
 2. Takk!!
  Vi er glade for å kunne "se lyset i enden av tunellen" - tross noen "skjær i sjøen".
  Da snekkerlaget fra Familiehytta satte opp råbygget på hytta vår, fikk vi de og til å legg tregulvet på loftet. Gulvet har derfor ligget lenge med dårlig papp over seg. Pappen er vanlig ufoliert gråpapp. Flekkene kommer ikke av søl fra beising av veggene - da hadde vi i tillegg til papp også plast over gulvet. Vet egentlig ikke hva alle flekkene kommer av, men kan og se konturer av håndavtrykk...

  SvarSlett
  Svar
  1. kjipt med flekker og arbeid som må tas gjenn :/ satse på det blir perfekt når de prøver igjenn :) mulig det har våre litt smuss på golvet før oljinga då ja.
   Vi har en papp på golvet vårt på loftet, får håpe den beskytter godt nok. Mykje å tenke på å bekymre seg over i hyttebyggeverdenen. Godt at det finst hyttebloggar å lære tips og triks av rundt om :)

   Slett
 3. Oi, dette må vi huske på! Vasket dere først med salmiakk da?
  Veldig fint kjøkken, stort og godt! :-)

  SvarSlett